SEMINARIUM

Helle Levang Moum — Veronika – en dansemonolog, med Magnhild Rem Fossum

Presentasjonen min på seminaret undersøkte:

  • Hvorfor jeg som dansekunstner vil uttrykke meg både med ord og bevegelser.

  • Hvorfor jeg i en periode prøvde å la være å uttrykke meg med ord.

  • Hvordan arbeidet med sceneteksten kan påvirke prosessen med å utvikle prosjektet.

Kort oppsummert snakket jeg om:

At i prosjektet mitt, som er å fortelle historier, er det ting jeg vil uttrykke om karakterene mine som ikke er mulig bare med ord eller bare bevegelser.

Hvordan min praktiske kunnskap/erfaring som "teaterunge" på Hålogaland Teater former hva slags målsetning og ideer jeg har for dans nå.

At det er lett å gå seg vill i ordene. De er så sterke og vi er så vant til å forholde oss til dem. De gjorde at jeg glemte at det er dans jeg holder på med.

At å fokusere på hvordan manuset skal se ut er et blindspor. Det er forskjell på et arbeidsmanus og et "fasitmanus", som kan skrives etter premiéren. I "fasitmanuset" er det nyttig å ta stilling til hvordan koreografien skal dokumenteres/noteres. Fordi det kan ha konsekvenser for hvordan rettigheter til koreografien behandles. (Alt som er skrevet i kursiv kan/vil strykes av en ny regissør/koreograf.) Filmmanus kan gi inspirasjon til hvordan dette kan løses.

Seminaret ga meg et stort utbytte.
Det skapte en kollegial følelse, og en atmosfære og stemning som la til rette for deling og kompetanseheving. Nettverket mitt ble utvidet. Det ga meg innsyn i flere forskjellige perspektiv, tilnærmingsmåter, erfaringer og arbeidsmetoder i arbeidet mellom ord og bevegelser. 

*

Livet er ikke bare en dans på roser. Det er også en vals i video. En cha cha cha på rattat. Og, flere slike viktige ting. Glitterspray kan forsterke ordene. Liza Minelli gjorde en gjesteopptreden. Hun har triste hundeøyne. - Og vi vil aldri aldri glemme deg. We'll meet again, don't know where, don't know when but I know we'll meet again some sunny day.

Helle L. Moum

Pilotprosjekt (2011)
SEMINARIUM#1 (2013)
SEMINARIUM#2 (2014)
SEMINARIUM#3 (2014)
SEMINARIUM#4 (2015)
SEMINARIUM#5 (2015)
SEMINARIUM#6 (2016)