SEMINARIUM

Tone Gellein — Setninger fra tiden i rommet

SETNINGER FRA TIDEN I ROMMET

Tone Gellein

I egen kropp.
I egen kropp som resonansbunn, en kromming av tid og rom, en tung tid, ekstrem tid, en tidsopplevelse farget av sinnsstemningen og der ble vi utfordret til å se, ikke linjene i kroppen, men prosessen mellom linjene, og en asymmetri oppstod da blikket ble destabilisert hvor bitene flyter i forhold til hverandre som på et maleri av Dali, gjennomsiktig, uforutsigbart, poetisk og filosofisk i én og samme språkdrakt. Rom som åpner mot det uendelige og det endelige, et ode til bevegelsen i hvitt, og i farger, teksturer, nye rom nedsenket i stålgrått vann, bølgete oppstreket med en tynn blyant. Utslått hår, utslått pust. Stille.

Kropp på burlesk plattform; skyggesider i dans, sexistiske overgrep reprodusert i et kollektivt arbeide full av karikert satire, og nå? Hvor til?

Et mykningsmiddel, en knute – nå orden

En brytekamp alminneliggjort og invitert inn

En beregning av avstand, til meg og deg

Vi ligger nede, sårbargjort, overgitt til en reell avløsning av hierarkiet (?)

Et bål av motsetninger, hvor kategori blir et ekskluderende konsept i en samtale hvor stordanserne gjerne skulle nærme seg sytti år. Den moderne stordanser æres i det skjulte. Vi venter på den postmoderne samtidsdanser nærmere sytti.

Et oppkrittet rom henter ut et definert nærvær som vi alle tror vi vet hva betyr; presenterer motet til å definere individuelt nærvær i samtale med det definerte, gjennom kroppen, gjennom dansen.

Alderen og døden nærmer seg, setter et skrik i halsen på oss, sammen med den beskjemmede latteren over gjenkjennende plager ingen snakker om (en indre endring av organer og dets bruk, intet mindre). Vi venter på akkurat henne.

Dans og samtale, dans i ord og diskusjon, diskusjon og seminar som kunst har en framtid i Norge, også med døden i vente, for bålet brenner, og den kvelende korreksen fra dårlige tradisjoner hadde en spinkel stemme i dette selskapet.

Kanskje du ikke liker det? Det spiller liten rolle, kunst er nærvær og egendefinert fokus i rom. Kroppen, dansen i kunsten, nærmest livet. Intet mindre.

Pilotprosjekt (2011)
SEMINARIUM#1 (2013)
SEMINARIUM#2 (2014)
SEMINARIUM#3 (2014)
SEMINARIUM#4 (2015)
SEMINARIUM#5 (2015)
SEMINARIUM#6 (2016)